El Govern impugnarà el Ministeri pel repartiment “injust” del fons per a joves migrants

El govern espanyol destina a Catalunya només dos dels 38 milions d'euros, malgrat que és la segona autonomia que més acull


La Generalitat presentarà un recurs davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem contra el decret del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que preveu la distribució de fons en matèria d'acollida de joves migrants no acompanyats.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera que el repartiment de fons que contempla aquest decret és “injust” i així ho va fer saber el conseller Chakir el Homrani a la ministra María Luísa Carcedo en la reunió bilateral que van mantenir el 25 d'octubre a Madrid. Dels 38 milions d'euros que ha habilitat el ministeri per a aquesta contingència, se'n destinen dos a Catalunya.

Afers Socials també lamenta que el decret se centri en l'arribada dels joves i en la primera atenció i no en l'atenció continuada per part del sistema de protecció. Actualment el sistema de protecció a la infància i l'adolescència de Catalunya tutela i acull uns 3.000 joves migrants sense referents familiars, segons dades del departament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article