Els ajuntaments són els ens locals que més contribueixen a enfortir les entitats socials

De cada 100 euros que les entitats reben d'una administració local, 85 són d'ajuntaments, 11 de les diputacions i quatre dels consells comarcals

El Baròmetre del Tercer Sector Social analitza enguany la relació entre les administracions locals i les entitats socials


De totes les administracions locals, els ajuntaments són els ens que més contribueixen en el finançament de les entitats socials. Si fem una aproximació veiem que de cada 100 euros que les entitats reben d'una administració local, 85 són d'ajuntaments, 11 de les diputacions i quatre dels consells comarcals.

Aquesta és una de les principals conclusions que s’han extret del Baròmetre de la Taula del Tercer Sector d’enguany, que analitza la relació entre les administracions i les entitats socials, i que es presenta hores abans de l’inici del 6è Congrés del Tercer Sector, Desigualtats socials, solucions locals, que aprofundeix en la relació i el treball conjunt entre els ens locals i el sector social per millorar el disseny i desenvolupament de polítiques socials.

L’informe també revela que gairebé el 50% de les vegades que hi ha una relació econòmica entre l’administració local i les entitats socials es genera ocupació. A més, en el 28% dels casos són oportunitats laborals per a persones amb especials dificultats d’inserció laboral com ara persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental.

L’educació en el lleure, l’àmbit d’intervenció més finançat

Pel que fa als col·lectius, el que rep més recursos és el de persones amb discapacitat i pel que fa als àmbits d’intervenció, el més finançat pel món local és el de l’educació en el lleure. Segons l’estudi, aquesta és una mostra que “els ens locals prioritzen el finançament d’activitats que tenen a veure amb la qualitat de vida de les persones i les que inverteixen en el futur de la societatˮ. A més, la tasca de les entitats no acostuma a quedar reduïda a la pròpia entitat, sinó que entre el 20% i el 60% de les entitats mantenen algun tipus de relació amb el municipi.

L’informe constata, finalment, que el finançament i l’obtenció de recursos monetaris són les principals preocupacions de les entitats en relació amb les administracions públiques, seguit de la proximitat i voluntat de cooperació i la interlocució i comunicació amb els ens locals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article