El Clínic atendrà més de 400 agressions sexuals durant el 2018, un 33% més que fa un any

L'hospital acull el 2018 una víctima al dia amb un equip multidisciplinari coordinats amb la justícia

En una de cada quatre agressions a dones hi ha sospita de submissió química


L’Hospital Clínic de Barcelona ha atès 351 persones fruit d’una agressió sexual (321 dones i 30 homes, un 91,5% i un 8,5%, respectivament). Es calcula que a durant el 2018, el Clínic hagi atès 400 agressions, un 33% més que fa un any. L’Hospital atén, des del mes de maig, a menors de 18 i 18 anys fruit d’una agressió sexual i se n’han comptabilitzat 12 casos. El 62% de les agressions es produeixen a menors de 25 anys.

Per nacionalitat, les dades publicades per l’Hospital mostren com el 44% de les víctimes són de nacionalitat espanyola, mentre que el 56% són estrangeres. Referent a l’agressor, se sosté que una de cada tres víctimes coneixia el seu agressor i que en el 7,78% de les agressions hi ha participat més d’un agressor.

Pel que fa al tipus d’agressions ateses per l’Hospital Clínic des de principis d’any, les dades sostenen que en set de cada deu agressions ateses hi ha penetració. Pel que fa a les dones, en el 66% de les agressions es produeix una agressió vaginal.

Un dels aspectes que mostren les dades facilitades per l’Hospital sobre les agressions ateses demostra que durant el 2018, en el 29% de les agressions ateses pel Clínic se sospita que hi ha hagut submissió química.

Les dades també demostren que prop del 60% de les víctimes que ha atès durant el 2018 admeten haver consumit alcohol o altres drogues. En el cas de les dones, concretament, demostren que en un 59% dels casos.

Referent el lloc, el 56% de les agressions sexuals que s’han atès al Clínic des de l’1 de gener s’han produït en domicilis. Pel que fa a les dones, 1 de cada 5 agressions es produeixen a la via pública. A més, sis de cada deu dones que han estat ateses pel Clínic fruit d’una agressió sexual presenta denúncia (en un primer moment).

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article