CCOO, UGT i SATSE signen un preacord del conveni de la sanitat concertada

El pacte assumeix l'increment retributiu aconseguit en l'àmbit de la Mesa General de Funció Pública


Els sindicats CCOO, UGT i SATSE han signat un preacord del segon conveni del SISCAT (Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya) amb les patronals -Unió Catalana d'Hospitals (UCH,) el Consorci Associació Patronal Sanitària (CAPS) i Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES)-.

Es tracta de tots els sindicats que formen part de la Mesa de Negociació del conveni del SISCAT excepte Metges de Catalunya, que, per la seva banda, ha convocat una vaga de facultatius del sector per a la setmana que ve, del 26 al 30 de novembre. La xarxa SISCAT inclou hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut (CatSalut).

Segons destaca el sindicat CCOO en un comunicat, el preacord recull el retorn gradual a 1.620 hores anuals entre el 2019 i el 2020 a tots aquells professionals a qui es va incrementar i l'equiparació en els grups 1 i 2 de la retribució anual fixa de l'atenció primària amb l'hospitalària.

El preacord assumeix l'increment retributiu aconseguit en l'àmbit de la Mesa General de Funció Pública (1,70% des d'1 gener del 2018 i 0,25% addicional des d'1 de juliol del 2018), que s'abonarà amb efectes retroactius durant el primer trimestre de l'any que ve. Aquesta era una de les principals demandes dels treballadors.

També, l'increment retributiu a efectes 1 de gener del 2019 d'un 2,25% fix i la possibilitat d'afegir una variable addicional i l'increment retributiu a efectes 1 de gener del 2020 d'un 2% fix i la possibilitat d'afegir una variable addicional.

Aquests increments salarials suposen en un escenari de mínims un augment retributiu del 7,1% i en un escenari de màxim, d'un 8,79%, durant la vigència del conveni, explica CCOO. El preacord recull el complement del 100% de les retribucions des del primer dia en cas d'incapacitat temporal, a partir de la signatura del conveni.

CCOO valora positivament la signatura del preacord ja que suposa "unes millores laborals importants" per al conjunt de treballadores del sector i destaquen que és "fruit de les lluites sindicals i laborals de més d'un any".

Ara s'està redactant el document definitiu i l'acord es podria signar aquest dimecres

A principis d'octubre, uns 150 delegats sindicals de la sanitat concertada es van concentrar davant el Departament de Salut per dir “prou” a les condicions laborals del sector i als “greuges comparatius” i denunciar l’“enrocament” de les patronals en la negociació del conveni.

En un manifest, els treballadors del sector sanitari lamentaven que se'ls considerés part del sector públic quan es tractava d'implementar “retallades” i en canvi que la recuperació salarial i els complements de les baixes aprovats per a la funció pública no tinguessin la “mateixa aplicació automàtica”. En aquella mobilització, hi van participar tots els sindicats de la Mesa de Negociació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article