Barcelona i Govern, enfrontats per la proposta de destinar el 30% dels nous immobles a habitatge social

Des que el plenari va donar l’últim vistiplau a la mesura, l’Ajuntament ha rebut 234 sol·licituds de llicència d’obra major i 157 certificats d’aprofitament urbanístic


La mesura de destinar el 30% dels nous immobles a habitatge social, de moment, no ha tirat endavant. La reunió de la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, on s’havia de donar l’últim vistiplau tècnic al text per tal que entrés en vigor. prevista per aquest dimecres, on s’havia d’aprovar definitivament el text, s’ha ajornat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha instat el conseller  de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet a una reunió immediata per poder aprovar-lo com a màxim el 5 de desembre.Segons Colau, en les últimes hores el Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet arribar dubtes sobre el text i ha plantejat canvis, fet que ha sorprès tant al Govern municipal com les entitats socials promotores de l’eina.

“No entenem què està passant ni quin és el missatge de la Generalitat amb aquest retard i amb la proposta de rebaixa del text. No ens sembla ni assumible ni plantejable”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha titllat aquesta acció “d’inacceptable”. “La Subcomissió no és un lloc per opinar sobre la mesura sinó per validar definitivament un text que ha passat tots els tràmits”, ha reblat. Per la seva banda, Calvet ha assegurat que l'aprovació definitiva de la norma a la subcomissió d'Urbanisme no és un tràmit burocràtic, sinó que l'organisme ha “d’analitzar i debatre” la legalitat dels expedients.

Per posar de manifest la urgència d’aquest últim vistiplau, Colau ha explicat que des de l’aprovació provisional del text al plenari, l’Ajuntament ha rebut 234 sol·licituds de llicència d’obra major i 157 certificats d’aprofitament urbanístic, un document previ a demanar una llicència. “Només el retard de l’aprovació ja està perjudicant la ciutat. Són ocasions perdudes per aplicar el 30% i no ens ho podem permetre”, ha assenyalat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article