El Homrani anuncia que el Govern impulsarà, per fi, la Llei de concertació social en els pròxims mesos

L'objectiu és “evitar l'especulacióˮ amb l'atenció a les persones “situant al centre la proximitat, la qualitat i la professionalitatˮ


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha anunciat aquest dijous que el Govern impulsarà en els pròxims mesos la Llei de concertació social, una de les principals reivindicacions de les entitats del tercer sector. Durant la cloenda del VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya que ha acollit l'Hospitalet de Llobregat, el conseller ha destacat que la nova llei servirà per “clarificar, harmonitzar i establir un marc normatiu sòlid per a la concertació social a Catalunyaˮ i, junt amb l'avantprojecte de llei de contractes amb les persones i el segell d'empresa social, “tenir un mapa complert del què han de ser els serveis a les personesˮ.

“La nova llei ens ha de permetre posar al centre, a més de les persones, la qualitat, la professionalitat i la proximitat per evitar l'especulació en l'atenció a les personesˮ, ha reblat. Chakir El Homrani ha recordat que a Catalunya la col·laboració entre les entitats socials i les administracions ha permès desenvolupar una xarxa pública de serveis socials especialitzats de primera magnitud i aquesta nova normativa permetrà una major transparència en la gestió i una regulació més clara i harmònica de la concertació. “Agafem amb ganes la tramitació de la nova llei perquè tenim un teixit social que és el que explica les polítiques públiquesˮ, ha afegit.

La futura llei es començarà a treballar sobre la base de la proposta que en aquesta qüestió ja han fet la Confederació i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya “perquè entri el més aviat possible al Parlamentˮ. 

D’altra banda, el conseller també ha explicat que per reforçar el model de concertació i aprofundir en el model centrat en la persona, la comunitat i el benefici social el Govern està treballant en un segell d’empresa social amb l’objectiu d’estendre els principis de l’economia social i del tercer sector i fomentar la naturalesa social de l’activitat econòmica inherent a la provisió dels serveis socials. “Volem propiciar models no mercantilitzats al servei de les persones, basats en la participació, la cooperació, la democràcia econòmica, la limitació en la distribució de beneficis, la qualitat i el treball digne, la sostenibilitat, l’arrelament territorial i la vocació comunitàriaˮ, ha assenyalat.

Les entitats reaccionen a l’anunci de llei

La Taula del Tercer Sector ha celebrat l'anunci del conseller el Homrani perquè, consideren, “és un pas important per assegurar que l'atenció a les persones queda fora de la lògica mercantilista, per protegir els drets socials i per garantir la qualitat dels serveis i suports que reben les personesˮ.

Per la seva banda, la Confederació, que va ser la impulsora de la proposta legislativa, ha celebrat aquest compromís, ja que “és la concreció de la voluntat política reclamada pel sector des de fa temps i representa un molt bon punt de partida per desenvolupar conjuntament el contingut d’aquest nou règim de col·laboració público-socialˮ.

El president de La Confederació, Joan Segarra, ha valorat molt positivament aquest pas i s’ha posat a disposició del conseller per començar a treballar el contingut d’una llei que “sens dubte representarà un canvi radical en el sistema de serveis socials i d’atenció a les persones del nostre paísˮ.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article