El Consell de l'Estudiantat se suma a la vaga per la rebaixa de taxes universitàries i crida a la mobilització

Recorda que el Parlament va aprovar la disminució del 30% l'any 2016 i insta el Govern a aplicar-la


El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat) s'ha sumat a la vaga per la rebaixa de taxes universitàries convocada per al 28 i 29 de novembre i ha fet una crida a la mobilització. A més, ha demanat als equips de Deganats i Rectorats de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques que suspengui les activitats avaluables i l'assistència obligatòria durant els dos dies de l'aturada, convocada pels sindicats estudiantils i pel personal universitari.

De la mateixa manera, Ceucat insta el Govern a aplicar la moció aprovada el 2016 pel Parlament de Catalunya en què s'acordava una rebaixa del 30% en les taxes de les universitats públiques.

Ceucat també ha instat el Govern a reduir la matrícula de tutoria del doctorat per sota de la mitjana de l'Estat Espanyol, revertint una pujada que l'entitat xifra en el 400%.

L'entitat recorda que actualment està immersa en una negociació amb la Secretaria d'Universitats i Recerca en virtut de la qual l'organisme depenent del Govern "ha adquirit el compromís" per a la rebaixa dels preus públics el pròxim curs acadèmic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article