Arrenca la 6a edició d'Inclús, el festival internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona​

Tallers infantils, workshops professionals, conferències i experiències sensorials complementaran el cartell audiovisual


Aquest dimarts 27 de novembre comença el Festival Inclús, que inaugura la seva sisena edició amb la projecció de la pel·lícula Campeones de Javier Fesser, representant espanyola en els Oscar. El Caixaforum de Barcelona serà l'espai on es desenvoluparà el certamen cinematogràfic que s'allargarà fins al proper 2 de desembre.

Després de la projecció, varis dels actors de la pel·lícula, així com part de l'equip tècnic, ens explicaran com han viscut aquesta experiència i com creuen que una pel·lícula pot trencar barreres i estereotips socials sobre la discapacitat. Amb aquest punt de partida, es donarà pas a gairebé una setmana de projeccions, tallers, conferències i activitats que aposten per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat.

La Selecció Oficial de documentals i ficció que es projectaran a l'auditori de CaixaForum inclou 15 obres –seleccionades entre més de 340– arribades des de diversos llocs del món com Canadà, Polònia, Brasil, Bèlgica, EUA o Espanya, entre uns altres. D'altra banda, la meitat de les produccions del nostre Estat encara no s'han estrenat a les sales i, a més a més, es projectarà alguna première europea.

Les ficcions són Altas Expectativas, Don't worry he won't get far on foot, La vida de Anna, Clac, Downside Up, Ferides, Flesh of my flesh, la oscarizada The Silent Child, i Robarte una noche; i els documentals, A sky without stars, Beyond the Spectrum, Cisco 2020, By Stanley for Stanley, The child who wanted to walk at all costs i The Fight.

Tallers i activitats infantils completaran el cartell del festival

Al costat de les peces audiovisuals orbitaran activitats com a tallers infantils, workshops professionals, conferències i experiències sensorials que es poden consultar al programa.

Com no pot ser d'una altra manera en un festival que promou aquest tipus de valors, les línies Inclús Pocket, Inclús Kids i Inclús Teens de la programació van destinades al públic infantil, on tant la sessió de curts com els tallers estan enfocats i adaptats als més petits.

El programa també inclou la col·laboració d'altres festivals amb projeccions audiodescritas o subtitulades en la secció Sentim el cinema. La mostra d'innovació tecnològica R+D+d, o el curs de llengua de signes són unes altres de les activitats oferides.

La novetat d'aquesta edició és la incorporació del teatre, amb l'espectacle musical familiar Els músics de Bremen, representat per una companyia teatral amb actors amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article