Interior i Creu Roja signen un conveni per prevenir el maltractament a les persones vulnerables

L’acord contempla el treball conjunt per detectar situacions de risc, difondre consells a les persones grans i/o amb dependència i a víctimes de violència de gènere


El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, han signat aquest matí un conveni per prevenir i atendre situacions de maltractament als col·lectius més vulnerables, amb especial atenció a les persones grans, amb dependència i a víctimes de violència de gènere.

Amb aquest acord s’estableix una col·laboració entre el Departament d’Interior, a través de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, i la Creu Roja a Catalunya que es concretarà en un conjunt d’actuacions.

Així, el cos dels Mossos d’Esquadra realitzarà xerrades d’informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja en relació amb la prevenció de situacions de vulnerabilitat, com poden ser situacions d’estafes, maltractaments o abusos.

A més, el cos policial també col·laborarà amb accions formatives dirigides a tècnics i voluntaris de la Creu Roja per a millorar la seva intervenció, així com també facilitarà els interlocutors de les comissaries en el territori per facilitar la coordinació i el treball conjunt.

El document també fixa que els Mossos d’Esquadra treballaran conjuntament amb la xarxa d’assemblees locals i comarcals de la Creu Roja en la detecció, prevenció i atenció de situacions de risc conegudes per ambdues parts.

A banda, l’entitat difondrà els consells i orientacions de la policia a través dels diferents Serveis de Teleassistència Domiciliària i Mòbil, dirigits a persones grans, víctimes de violència de gènere o persones en situació de violència domèstica.

En aquest sentit, un altre dels objectius que fixa el conveni és que s’establiran canals de coordinació i intervenció específics per tal de facilitar la mobilització d’agents policials en casos d’emergència detectats per la Creu Roja, a través dels Serveis de Teleassistència.

El document també contempla el treball conjunt per a la identificació de nous marcs de col·laboració en matèria de prevenció i atenció als col·lectius vulnerables objecte de l’acció d’ambdues institucions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article