Col·legis, sindicats i tercer sector s'aturen per rebutjar les agressions a professionals dels serveis socials aquest divendres

La darrera agressió ha estat a una professional del servei socioeducatiu d’atenció a famílies dels Serveis Socials de Salt


Els Col·legis Professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials de Catalunya, la Taula del Tercer Sector i La Confederació faran, aquest divendres 30 de novembre a dos quarts d’1 del migdia, una aturada de quinze minuts “en defensa dels professionals de serveis socials i en contra de la violència ocupacional que pateixenˮ, convocada pels sindicats CCOO i UGT.

La concentració, que ha estat convocada pels sindicats CCOO i UGT, es localitzarà davant dels centres de Serveis Socials dels ajuntaments i de la Generalitat, consells comarcals i diputacions. La darrera agressió ha estat aquesta setmana a una treballadora del Consorci de Benestar Social del Gironès – Salt.

“Volem condemnar l’agressió i denunciar la situació de desprotecció i les condicions de precarietat en què desenvolupen la seva feina moltes de les nostres companyesˮ, han subratllat els Col·legis en un comunicat.

Per la seva banda, el Tercer Sector ha expressat un “reconeixementˮ a la tasca dels professionals que “dia a dia treballen a primera línia atenent les persones amb vocació i compromísˮ, i els sindicats CCOO i UGT han “condemnat l’agressióˮ i han manifestat “solidaritatˮ vers la treballadora, la seva família i els seus amics, així com la resta de professionals dels serveis socials “que duen a terme el seu treball amb la màxima implicació i professionalitatˮ.

Els sindicats també han posat de manifest la “precarietatˮ del sector de serveis socials. “Massa sovint se’ls atribueix responsabilitats que no els corresponen i que són conseqüència de polítiques poc efectives, improvisades i a la manca de recursos per poder donar la resposta social adequadaˮ, han afirmat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article