Les entitats d'atenció a les persones amb discapacitat reclamen l'actualització de les tarifes dels serveis

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat denuncien una situació “injusta” per la congelació i retallada dels preus des de 2009


Les organitzacions i entitats sense ànim de lucre del tercer sector dedicades a l'atenció i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, amb paràlisi cerebral, pluridiscapacitat o amb problemes de salut mental, així com les que es dediquen a l'atenció precoç han denunciat aquest divendres estar patint una situació “injusta” des de 2009 a causa de la congelació i posterior retallada de les tarifes implantades pel Govern.

Les entitats reclamen una actualització i increment de les tarifes per poder garantir la qualitat d'atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i les condicions laborals dels professionals . Les entitats reivindiquen que durant els darrers deu anys han hagut d'assumir l'impacte de les retallades i la congelació a més de fer front a un increment dels costos del 9,3%.

En un comunicat fet públic amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les entitats recorden que el cost de la vida s'ha encarit mentre que els serveis a les persones s'han continuat prestant amb la menor afectació possible gràcies a l'esforç i compromís de les entitats i els professionals.

Per això, recorden que ja han traslladat al Govern la necessitat de tirar endavant un pla urgent de recuperació que contempli una actualització i increment de preus, una situació inevitable per evitar ''el col·lapse del sector'', per no comprometre l'atenció a les persones i poder millorar les condicions laborals. Les mateixes entitats, membres de la comissió de Discapacitat, Salut Mental i Atenció Precoç de La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya, han assegurat que la resposta de la Generalitat sempre ha estat la negativa.

Les entitats que signen aquest manifest són l'Associació Empresarial d'Economia Social (AEES Dincat), ECOM, FEPCCAT, Ammfeina Salut Mental Catalunya, Unió Catalana de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (UCCAP), Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), Sectorial de Cooperatives d'Iniciativa Social, Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article