Barcelona edita una guia d'ús no sexista del llenguatge per evitar discriminacions a les dones

El consistori repartirà 77.000 exemplars en la primera edició i farà una campanya de comunicació


L'Ajuntament de Barcelona ha començat a repartir una guia d'ús no sexista del llenguatge per evitar discriminacions de les dones, un decàleg que vol millorar la seva visibilitat en la comunicació quotidiana. Busca ser un material de referència que es distribuirà en diferents punts de la ciutat per buscar la complicitat de la ciutadania i motivar-la a fer servir una comunicació més conscient i inclusiva. De moment se n'han editat 77.000 exemplars en una primera edició. La guia es donarà a conèixer a través d'una campanya de comunicació a la pàgina web 'barcelona.cat' i es distribuirà també entre el personal municipal.

Aquest decàleg de propostes dona resposta a les demandes d’entitats i associacions de dones o feministes, i és un compromís que es recull en el Pla Estratègic contra el Sexisme 2017-2020, en el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones i en el proper Reglament per l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament Barcelona. També és un primer pas en la renovació del llibre d’estil de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest recurs vol ser una ajuda per a les empreses que volen optar a l’oferta pública municipal, ja que les noves clàusules de contractació municipal fixen criteris de comunicació inclusiva.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article