Migrant, sororitat o demofòbia, entre les paraules candidates a ser el neologisme del 2018

La votació ha començat aquest dilluns 3 de desembre i finalitzarà el 17 del mateix mes

L’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans fan una crida oberta a participar en la tria del neologisme de l’any 2018, en la línia d’iniciatives anàlogues que duen a terme diverses institucions, editorials i diaris per a nombroses llengües. La votació ha començat aquest dilluns 3 de desembre i finalitzarà el 17 del mateix mes.

S’entén per neologisme una paraula que es fa servir en el dia a dia i que, o bé no està inclosa en el Diccionari de la llengua catalana, o bé sí que hi és, però amb un significat diferent.

L’Observatori de Neologia (OBNEO) de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) fan una crida oberta a participar en la tria del neologisme de l’any 2018, en la línia d’iniciatives anàlogues que duen a terme diverses institucions, editorials i diaris per a nombroses llengües. Així, el mot guanyador serà candidat a formar part del diccionari normatiu.

Per al català, aquesta iniciativa ja ha arribat a la cinquena edició: el neologisme de l’any 2014 va ser el mot estelada, el del 2015 va ser dron, el del 2016, vegà –ana i el del 2017, cassolada.

Les entitats organitzadores han triat  deu neologismes per a la votació, que s’ha obert el dilluns dia 3 de desembre i es tancarà el dia 17 del mateix mes. Per votar només cal omplir el formulari que trobareu a www.neologisme.cat.

El dia 18 de desembre del 2018 es donarà a conèixer el neologisme del 2018 i el nom del guanyador del sorteig, que es farà entre tots els participants, amb un premi en el qual col·laboren l’Institut d’Estudis Catalans, la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra i el grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Oberta de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article