La Fundació Bofill xifra en 465 milions d'euros la inversió necessària per garantir l'escolarització gratuïta a Catalunya

L'entitat defensa que la gratuïtat per a l'alumnat en risc de pobresa costaria 112 milions d'euros


Segons els càlculs de la Fundació Jaume Bofill, garantir l'educació gratuïta a Catalunya a tots els centres sostinguts amb fons públics requereix una inversió de 465 milions d'euros anuals. 268 d'aquests anirien destinats als centres públics i 197 als concertats.

Són xifres de l'Anuari 2016 que inclouen, en el cas dels concertats, les quotes que assumeixen les famílies dels 330.00 alumnes, i en el cas de les públiques i també concertades, els serveis com poden ser les activitats complementàries, les sortides, les colònies o el material escolar que de mitjana, és de 400 euros per alumne i any. Si la gratuïtat es comencés a garantir només a les famílies vulnerables, la inversió seria de 112 milions d’euros.

Per això, des de la Fundació Bofill també s'ha calculat que si Catalunya destinés el 4,4% del PIB a l'educació, la mitjana espanyola, es disposarien de 1.500 milions d’euros addicionals per poder invertir en política educativa i per tant, garantir aquesta gratuïtat només suposaria el 31% d'aquesta quantitat addicional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article