“Que vingui el rei Baltasar, però que vingui el de veritat”

Casa Nostra Casa Vostra i altres entitats llencen una campanya per demanar als ajuntament que facin participar persones negres a les cavalcades


“Que vingui el rei Baltasar, però que vingui de el de veritat”, diuen al vídeo que ha impulsat l’entitat Casa Nostra Casa Vostra i altres entitats. La reivindicació és clara: la campanya viral de la plataforma en defensa de l’acollida de persones refugiades demana a tots els ajuntaments que facin participar persones negres a les cavalcades i deixin de pintar els Reis d’Orient i i els patges. Ho han fet amb un vídeo i el hashtag #BaltasarDeVeritat.

“Tradicionalment, a Catalunya i a molts altres llocs, el rei Baltasar, el rei negre, l’han representat persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades. Aquesta pràctica, que internacionalment es coneix amb el nom de blackface, té un origen colonialista i racista”, denuncia l’organització.

Per això, la campanya de Nadal de l’entitat demana la col·laboració de tota la ciutadania perquè el vídeo i la demanda es faci viral. “Encara hi ha moltes cavalcades on ens sentim que se’ns ridiculitza i se’ns discrimina”, lamenten els protagonistes del vídeo. I recorden que “no cal pintar ningú” i fan una petició: “Deixeu-nos pujar a la carrossa!”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article