Es segella l'acord perquè les noves promocions hagin de destinar un 30% a habitatge social

La mesura es va aprovar fa setmanes al ple de Barcelona, però va quedar aturada a la subcomissió d'Urbanisme de la Generalitat


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat aquest dimecres al matí que l'Ajuntament de la capital catalana i la Generalitat han tancat finalment un acord perquè les noves promocions hagin de destinar un 30% a habitatge social. La mesura ja es va aprovar fa unes setmanes al ple municipal amb una àmplia majoria, però va quedar aturada a la subcomissió d'Urbanisme de la Generalitat.

Aquesta tarda, la subcomissió presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcaldessa han oficialitzat l'acord i n’han donat més detalls. “Aquesta mesura és importantíssima per a Barcelona, segurament de les més importants d'aquest mandat, si ens ho haguessin dit fa tres anys semblava impossible”, ha subratllat Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio, on també ha celebrat que la capital catalana s'hagi convertit en una “ciutat pionera”.

L'alcaldessa ha recordat que la mesura portava dos mesos aturada, fet que ha qualificat de "molt greu", i que durant aquest període "hem perdut 300 pisos assequibles" perquè han entrat llicències de noves promocions que no hauran d'aplicar el 30%.

Colau ha explicat que la setmana passada es va reunir amb Calvet i s'ha fet un "esforç" per arribar a un acord i finalment aquest matí s'ha pogut convocar la subcomissió per a aquesta tarda. L'alcaldessa, d'altra banda, ha emplaçat la Generalitat a ”liderar i ajudar” altres ajuntaments catalans que no tenen la “capacitat” de Barcelona a aplicar la mesura. En aquest sentit, ha assenyalat que diversos ajuntaments, sobretot de l'àrea metropolitana, han preguntat per l'aplicació d'aquest 30%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article