L'Aquarius atura les seves operacions de rescat al Mediterrani després “d'atacs constants”

L'ONG SOS Mediterranee denuncia que s'ha vist “forçada” a retirar l'embarcació que ha salvat unes 30.000 persones


Les ONGs SOS Mediterranee i Metges sense Fronteres han denunciat que s'han vist “forçades” a aturar les operacions del vaixell de salvament Aquarius. “Després d'atacs constants a l'Aquarius, aquesta decisió ha sigut necessària per permetre un retorn ràpid i sostenible de la missió de recerca i rescat al Mediterrani central”, afirma el comunicat emès dijous a la nit per SOS Mediterranee.

Malgrat retirar l'embarcació que ha salvat unes 30.000 persones en gairebé tres anys, l'ONG ha assegurat que “continua compromesa” amb la missió de salvament i que “s'està preparant” per reprendre les operacions de rescat “a principis del 2019”. Itàlia va immobilitzar l'Aquarius a finals de novembre per decisió de les autoritats judicials.

“Posar fi a les operacions del vaixell Aquarius ha sigut una decisió extremadament difícil, però que permetrà als nostres equips reprendre el treball de recerca i rescat al més aviat possible”, ha dit Frédéric Penard, responsable d'operacions de l'ONG.

Itàlia i Malta es neguen a obrir els ports

Itàlia i Malta es van negar aquest estiu a obrir els seus ports als 141 immigrants que anaven a bord del vaixell Aquarius, generant una forta polèmica a Europa sobre l'obligació dels estats a permetre el desembarcament en casos humanitaris. Finalment, l'Estat espanyol es va oferir voluntari per rebre l'embarcació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Vicenç Badalona
1.
Em pregunto. Per que la inmigració alentada per màfies que viuen del comerç de vides humanes, no es dirigeix vers els paisos rics en recursos per poder atendrels amb mes dignitat, com pot ser Arabia Saudí ? O es que el germans del creences, no els volen al seu territori i els rebutgen també ?
Europa, malgrat els intents per resoldre aquesta situació, ha arribat un moment que no pot donar cabuda a tota la inmigració que li ve, des de paisos en guerra o d'altres que es treuen de sobre un problema, social, humà i económic, per traspasar-lo a paisos mes al nord, a l'altre banda del Estret.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article