Catalunya és la comunitat de l’Estat amb més desnonaments en el tercer trimestre

En total s'han registrat 1.639 execucions hipotecàries, la major part per contractes de lloguer


Catalunya és la comunitat autònoma amb més desnonaments en el tercer trimestre del 2018, segons l'informe sobre els efectes de la crisi del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). En total es van registrar 2.531, el 21,9% del total de l'Estat.

Tenint en compte només els que es deriven de la Llei d'Arrendaments Urbans, Catalunya és també primera amb 1.738, el 23,1% del total. Pel que fa als derivats d'execucions hipotecàries se situa en tercera posició, amb 589. Les execucions van créixer un 14,4% a l'Estat respecte al tercer trimestre del 2017, però aquest percentatge arriba al 109,1% en el cas català, arribant al 144,4 a la demarcació de Tarragona.

Així, Catalunya és la comunitat amb més execucions hipotecàries iniciades, amb 1.639, el que suposa el 20,3% de tot l'Estat. És segona en demandes per acomiadament per darrere de Madrid, amb 4.566 (el 17,1% del total).

La PAH ha reaccionat a aquestes dades exigint en un comunicat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “sigui valent” per legislar “protegint els més dèbils” dels contractes hipotecaris, fent una moratòria de tots els desnonaments a les famílies vulnerables i reformant la llei per garantir l'accés al lloguer, generant un parc de lloguer social i garantint els serveis de llum, gas i aigua a tots els habitatges.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article