La Marea Blanca es manifesta contra les llistes d'espera

Desenes de persones reclamen un “esforç pressupostari” i una “optimització de recursos” a la sanitat pública


La plataforma unitària en defensa de la sanitat pública a Catalunya, la Marea Blanca, s'ha manifestat aquest dilluns al migdia pel centre de Barcelona contra les llistes d'espera.

Els manifestants han intentat entrar, cap a quarts d'onze del matí, al Departament d'Economia, a la Rambla Catalunya, per lliurar el manifest al vicepresident Pere Aragonès, però se'ls han tancat les portes, de manera que han seguit la marxa fins a plaça Sant Jaume.

L'acció s'emmarca en una jornada de lluita d'àmbit estatal que reclama més inversió per superar l'augment de les llistes d'espera i un canvi de model. Un dels portaveus, Enric Feliu, ha recordat que les llistes d'espera van més enllà de les intervencions quirúrgiques i les visites a especialistes, ja que també n'hi ha a l'atenció primària, per exemple.

Feliu ha recordat que “no és de rebut” que per viure en un determinat carrer es pugui tenir accés al metge de capçalera en dos o tres dies, i en un altre, perquè el CAP és diferent, s'hagi d'esperar fins a tres setmanes, i per això denuncia “grans desigualtats” en l'accés a la sanitat pública.

Fixar temps d'espera en funció del procediment

Entre les propostes que presenta Marea Blanca, a banda d'augmentar el pressupost en sanitat, és fixar temps d'espera en funció del procediment perquè “si no la gent es queda pel camí”.

Per això, també demanen optimitzar recursos hospitalaris com poden ser pavellons quirúrgics que s'utilitzen poc i augmentar el personal sanitari per superar la “sobrecàrrega assistencial”.

La jornada s'emmarca en un moviment a nivell estatal i continua aquest dilluns a la tarda. Des de Marea Blanca s'assegura que les mobilitzacions del sector, que aquest dilluns han comptat amb el suport també de la Marea Pensionista, continuaran si no es prioritza la sanitat en els futurs comptes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article