El Grup de Dones de Lleida vol debatre públicament el model del centre per a víctimes de violència masclista

L'entitat feminista, que aposta per la gestió pública d'aquest servei, vol que se celebri en els pròxims mesos


El Grup de Dones de Lleida ha presentat aquest dilluns una instància en què sol·licita al govern de la Paeria un debat públic sobre el model de gestió del centre d'acollida de dones en situació de violència masclista i que se celebri en forma d'audiència pública durant els pròxims mesos.

L'agrupació feminista, que aposta com a model per un centre de gestió pública, denuncia la “greu situació” en què s’acullen les dones que es troben sense llar a causa de la violència masclista, “tant per part de la Paeria com les dones ateses pel Consell Comarcal del Segrià”. En aquest sentit, l'entitat reclama “més recursos i la priorització de la lluita contra la violència masclista en les agendes polítiques i en els pressupostos”.

Fa dues setmanes, el Grup de Dones Lleida va dur a terme una acció de protesta en què va ocupar el Casal de la Dona de Lleida. Arran de l'acció, el tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als drets de les persones es va comprometre, per una banda, a fer arribar a l'agrupació feminista el plec de condicions del servei d'acollida que vol licitar l'Ajuntament de Lleida, segons Dones de Lleida.

També es va comprometre a mantenir una reunió amb l'alcalde sobre aquesta qüestió –que va tenir lloc el 4 de desembre-, i a obrir un debat públic sobre el model que havia de tenir el servei d'acollida de dones en situació de violència

El Grup de Dones de Lleida aposta per un model de centre públic “on es prioritzi l’atenció a les dones per davant de qualsevol altra qüestió mercantilista d'oferir a empreses que gestionin aquest centre”. Segons l’entitat, “aquest no és el model del govern municipal” ja que “la Paeria no considera el servei d’acollida com un servei bàsic que hagi d'estar exclòs de l'externalització sinó que podia ser també privatitzat” i, en aquest sentit, Dones Lleida asseguren que Rodamilans va manifestar que “no aturarien la licitació”.

Tot i això, va accedir a la celebració del debat sobre el model del centre, “malgrat ara surti a concurs el centre privatitzat per una durada d’un any”, segons l'agrupació.

Amb la instància presentada aquest dilluns, el Grup de Dones de Lleida ha demanat que aquest debat es dugui a terme en forma d'audiència pública, que és una figura prevista al reglament de participació de la Paeria. El grup feminista demana, tal com diu el reglament, que en un temps màxim de 60 dies hàbils posterior a l'entrada a registre d'aquest document, tingui lloc aquesta audiència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article