El Taulí incorpora la teràpia amb gossos amb infants amb trastorn de l'espectre autista i pluridiscapacitats

Es tracta d'una prova pilot que s'està introduint en diferents àrees de l'atenció sociosanitària i està tenint “molt bona acceptació”


L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha iniciat una prova pilot per incorporar la teràpia amb gossos amb infants amb trastorn de l'espectre autista i pluridiscapacitats. Aquesta iniciativa és el resultat d'un acord que el centre mèdic ha signat amb una entitat que té experiència en intervencions assistides amb gossos i en el procés de rehabilitació físic i psicològic dels pacients mitjançant la interacció entre l'animal i el pacient.

La teràpia s'està introduint en diferents àrees de l'atenció sociosanitària i els primers beneficiaris han estat els infants del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP). De moment, l'experiència està tenint bona acceptació, tant per part dels petits com dels familiars, així com una bona valoració per part dels professionals.

Segons explica la coordinadora d'aquesta teràpia, Montserrat Torras, s'estan portant a terme tres sessions terapèutiques setmanals, amb el suport de dues psicoterapeutes i una fisioterapeuta del CDIAP i altres dos tècnics de Docking, en les quals es treballen les seves capacitats relacionals i de comunicació. La selecció dels participants s'ha fet d'acord amb objectius terapèutics.

Els gossos que participen en aquesta experiència són de la raça Australian Cobberdog. Tenen un mantell que no muda, no perden pèl i no produeixen caspa. D'aquesta manera, no embruten ni distribueixen agents al·lergògens. Es tracta d'una raça originària d'Austràlia que és la primera concebuda per fer treballs de teràpia i assistència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Bego Sabadell
1.

Hola! com es diu l’entitat que colabora amb el Taulí?

Gràcies!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article