Entitats LGBTI reclamen “més recursos” i desplegar “completament”, per fi, la llei que garanteix els seus drets

Els “temes més urgents” per al Govern són la inserció de les persones transsexuals i el reconeixement de les diversitats sexuals i de gènere a les escoles


Les entitats LGBTI reclamen que es doti de "més recursos" i que es desplegui "completament" la Llei 11/2014, que té l'objectiu de garantir els drets i eradicar la discriminació i violència contra el col·lectiu. Ho ha reivindicat la membre de l'Associació LGBTI de Terrassa Verònica Lafont, que també és la Vicepresidenta Segona del Consell Nacional LGBTI, el màxim òrgan de participació de les entitats del col·lectiu. “Calen més recursos per arribar a tots els municipis de Catalunya i que no depengui de la voluntat política de cada ajuntament”, ha apuntat Lafont.

Abans del primer ple des que es va crear el nou Consell Nacional a l'octubre, la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha situat el model de salut i la inserció laboral de les persones transsexuals i el reconeixement de les diversitats sexuals i de gènere a les escoles entre els “temes més urgents”.

Lafont ha subratllat que “una llei no pot estar mancada de recursos”. “És necessari que hi hagi la voluntat tant del Govern com dels diferents ens locals”, ha subratllat. Entre les principals demandes al Govern, la Vicepresidenta Segona del Consell Nacional LGBTI ha reclamat que es donin més recursos als serveis d'atenció integral dels diferents municipis, que es reconeguin les persones transsexuals en l'àmbit de la sanitat i que el model de trànsit es faci extensiu a tot el territori.

A més, ha remarcat la necessitat de combatre l'assetjament a les escoles per motius de diversitat sexual o de gènere. En aquesta línia, ha indicat que “és important que els professors de les escoles estiguin formats en la realitat LGBTI”. També ha reclamat que es posi més “ganes i interès” en atendre i acompanyar la gent gran LGBTI, que considera que són els “grans oblidats”.

Una llei “treballada” per les entitats

La directora general d'Igualtat ha afirmat que la línia d'actuació del Govern envers el col·lectiu LGBTI és “obeir el mandat d'una llei reivindicada, treballada i assolida per les entitats”. “La llei té molts aspectes i molts àmbits a treballar i necessitem la participació de les entitats perquè diguin quins temes s'han de focalitzar i prioritza”, ha reconegut abans de remarcat que cal “treballar de manera conjunta” amb les entitats.

Mata ha situat el model de salut i la inserció de les persones transsexuals, el reconeixement dels drets del col·lectiu LGBTI, la lluita contra la discriminació i el reconeixement de les diversitats sexuals i de gènere a les escoles entre alguns dels aspectes que més s'han de treballar.

El primer ple del nou Consell Nacional

La vicepresidenta segona del Consell Nacional LGTBI ha explicat que en el ple d'aquest dimarts, la primera sessió de la nova sessió constitutiva, s'escolliran dues persones expertes en l'àmbit LGBTI i que es triaran quatre grups de treball que el Consell Nacional haurà de ratificar.

L'actual Consell Nacional va substituir el consell que s'havia creat amb anterioritat a l'aprovació de la llei. Aquest organisme va néixer l'any 2007. Presidit pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, el nou Consell Nacional és un òrgan amb caràcter participatiu i amb possibilitat de deliberar sobre tots els temes que afectin les persones LGTBI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article