La FaPaC acusa Educació d'ajornar el decret de menjadors fins a aprovar la llei que blindarà la “privatització” del servei

SOS Menjadors continuarà treballant per tombar definitivament el decret de menjadors


La Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) ha acusat aquest dimecres el Departament d'Educació d'ajornar el decret de menjador fins a aprovar la Llei de Contractes de Servei a les Persones, “que pretén blindar via contractació pública el servei de menjador”.

“I això vol dir que pretén privatitzar i externalitzar aquest servei i també la resta d'activitats que es fan fora de l'horari lectiu en els centres educatius públics”, s'ha queixat la FaPaC en un comunicat, on l'entitat demana als diferents actors de la comunitat educativa que no s'alegrin d'una suposada retirada, perquè es tracta d'una aturada de la tramitació “fins a disposar d'un nou marc regulador afí a les seves necessitats”.

“El que més ens angoixa és que aquesta suposada retirada o aturada pretengui silenciar les famílies i la resta de la comunitat educativa donant falsos missatges”, continua la FaPaC, que es reunirà amb tots els grups parlamentaris per evitar l'aprovació de la Llei de Contractes de Servei a les Persones. Al seu parer, la intenció de “sotmetre el temps educatiu a la llei de l'oferta i la demanda està latent”, i al darrere hi ha l'objectiu de deixar tots aquests serveis en mans privades.

La plataforma SOS Menjadors ha rebut amb molta prudència l'anunci del conseller d'Educació d'aturar els treballs sobre el decret de menjadors. L'entitat continuarà treballant per tombar-lo definitivament i substituir-lo per una llei que garanteixi que les AMPA que ho vulguin puguin continuar fent autogestió o contractació directa del servei de menjador.

Aquest nou marc, apunten en un comunicat, ha d'assegurar que tots els menjadors compleixin unes garanties de qualitat pedagògica i alimentària bàsiques. SOS Menjadors es reunirà amb el conseller el 17 de desembre i li demanarà que consensuï amb la comunitat educativa una llei que blindi el temps del migdia i garanteixi una implementació progressiva de la universalitat i la gratuïtat.

La plataforma assegura que s'ha assessorat amb diversos juristes que diuen que una llei faria possible complir les directives europees i les lleis de l'Estat i de la Generalitat en matèria de contractació pública, permetent que les associacions de famílies puguin gestionar el menjador escolar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article