El 25% de les incidències registrades el 2018 per l'Observatori Contra l'Homofòbia són transfòbiques

Alerten sobre “la greu situació que pateix el col·lectiu trans” que és el segon grup que pateix més discriminacions


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat que el 25% de les incidències registrades a Catalunya el 2018 són transfòbiques. Així ho ha assegurat el seu president, Eugeni Rodríguez, qui ha alertat sobre “la greu situació que pateix el col·lectiu trans” que “s’ha situat com el segon grup que pateix més discriminacions dins del col·lectiu LGTBI a Catalunya”.

En aquest sentit, Rodríguez ha volgut fer pública “la gravetat de l’últim cas transfòbic registrat per l’OCH que inclou amenaces consumades i lesions en grau de temptativa amb l’agreujant de transfòbia”.

I ha relatat que “el passat 26 d’octubre, una dona trans va ser agredida mentre exercia les seves funcions com a professional sanitària per part d'un usuari que la va amenaçar amb propinar-li una pallissa en acabar la seva jornada laboral”. Aquest mateix agressor també “la va insultar per la seva condició de transsexual”, explica.

Finalment, Rodríguez ha lamentat que “l’administració pública no donés una resposta adequada a les necessitats d’aquesta persona”. I ha explicat que ha estat el mateix Observatori qui “ha donat finalment una atenció integral, especifica i especialitzada a la víctima acompanyant-la a tot moment”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article