Els centres educatius hauran d'enviar els projectes lingüístics a una entitat contrària a la immersió

Educació demana a escoles i instituts públics que trametin la informació a l'Asamblea por una Escuela Bilingüe, a petició de Transparència


Els més de 2.300 centres d'educació infantil, primària i secundària de titularitat pública que hi ha a Catalunya hauran d'enviar, abans del 15 de gener, a l'Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), una entitat contrària a la immersió lingüística, el seu projecte lingüístic. Segons ha avançat 'eldiario.es’, és la resolució de la Comissió de Transparència, després que la presidenta de l'AEB, Ana Losada, demanés a Educació la informació de les hores de castellà que fan a les escoles.

El Departament, que el mes de juny ja va ordenar als centres que publiquessin els projectes a les seves pàgines web, va respondre a Losada que podria trobar la informació a Internet, però en no estar completa, Losada es va dirigir a la comissió de Garantia d'Accés a la Informació Pública.

L'organisme ha obligat la Generalitat a demanar que siguin els centres qui trametin els projectes a Losada. En una circular enviada aquest dilluns, el Departament ha traslladat la petició als directors perquè ho facin efectiu abans del 15 de gener.

Fonts del Departament han defensat, per Transparència, que aquesta informació dels centres, el projecte educatiu i també el lingüístic, així com altres documents de funcionament intern, siguin públics i de fàcil accés per a totes les famílies que el vulguin consultar, i per això, el mes de juny ho van incloure a les instruccions del curs 2018-2019. Les mateixes fonts però, justifiquen l'absència dels projectes en alguns centres per falta de temps.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article