El temps que el pare passa amb els fills és molt rellevant per al desenvolupament cognitiu infantil

L'efecte és especialment significatiu quan s'impliquen en activitats estimulants i educatives com ara llegir junts


Un estudi d'investigadors de la UPF i de la universitat australiana de Queensland publicat a la revista 'Journal of Marriage and Family' determina que la quantitat de temps que el pare passa amb els fills és molt rellevant per al desenvolupament cognitiu dels infants. “L'efecte és especialment significatiu quan els homes s'impliquen en activitats estimulants i educatives amb els seus fills, com ara llegir junts”, segons destaca Tomás Cano, un dels impulsors de la investigació.

En canvi, els resultats de l'observació determinen que la formació del pare no té tanta incidència, perquè els resultats són similars quan s'analitzen fills de pares amb estudis universitaris que quan s'observen fills de pares que no en tenen.

Així doncs, “on radica la desigualtat és en la quantitat i el tipus de temps que els pares dediquen als seus fills”, ha indicat Cano, que alhora ha afegit que sí s'ha observat que els pares amb estudis universitaris passen més temps amb la canalla.

A parer dels investigadors, a més, l'estudi és positiu perquè se'n desprèn que una major inversió a l'hora de facilitar la igualtat de gènere en les cures i promoure la conciliació familiar i laboral “es relacionarà positivament amb el desenvolupament cognitiu dels fills”.

L'estudi s'ha centrat en el temps que pare i fills passen junts quan la mare no hi és, temps en què la responsabilitat de la cura recau de manera exclusiva en el pare. La investigació s'ha fet a partir de tres onades de dades longitudinals que inclouen diaris del temps, usant una mostra de 3.273 nens australians de 4 a 8 anys, als quals s'han fet 6.950 observacions. El desenvolupament cognitiu dels nens s'ha mesurat utilitzant el test Peabody de vocabulari sobre fotos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article