El projecte ‘Una finestra al Món’ torna al Sàhara per intercanviar experiències educatives

L'organització tarragonina engega una campanya per recollir material esportiu i dur-lo en el seu proper viatge


Amb l'objectiu de donar a conèixer la injusta situació que viu el poble sahrauí des de fa 43 anys, el projecte tarragoní Una Finestra al Món, es desplaça al terreny aquest final d'any i engega una campanya de recollida de material esportiu.

Es tracta d’un projecte que promou l'intercanvi d'experiències educatives amb els campaments de refugiats sahrauís. En aquesta ocasió, es duran a terme els tallers d'intercanvi amb les set escoles del campament de Smara (Tindouf, Argel).

Aquest any els intercanvis seran amb les titelles realitzades per els estudiants de primària de l'Escola Mare Nostrum de Tarragona. A més, al viatgen s'hi han sumat alguns membres de Tornavís Teatre que realitzaran un taller d'expressió corporal i també l'artista Marc Vallverdú amb un taller de graffiti.

La necessitat del material esportiu

Com els anteriors viatges, l’organització aprofita per portar material a les escoles de primària del campament d'Smara. En aquesta ocasió, assenyalen des de l’organització, els han demanat “col·laborar amb material esportiu per tal de millorar els seus equipaments actuals”. Aquest material constarà de pilotes, petos, infladors, xiulets, entre altres.

És per aquest motiu que l’organització engega una nova campanya de recollida de material esportiu. El projecte Una Finestra al Món: intercanvi d’experiències educatives es desenvolupa des de 2009 al Campament de Refugiats Sahrauís de Smara. “És bàsicament una proposta de sensibilització i educació pel desenvolupament que, neix amb la vocació d'apropar dues realitats, la dels nens i nenes de les escoles d'aquí amb la dels nenes i nenes de les escoles d'allí, Smara”, reconeixen des de l’organització.

Ja des de llavors, i fins a dia d’avui, s’ha anat desenvolupant el projecte i, fruit de la implicació de tothom i de l'estreta col·laboració i treball entre totes, han sorgit diferents línies d'actuació, a banda dels tallers d’intercanvi com la rehabilitació, dotació i dinamització de les biblioteques escolars a les set escoles d’Smara, el recull de contes, llegendes i relats sahrauís, del que va derivar l’edició del primer llibre, Un teixit de contes, i l’exposició fotogràfica La vida als campaments de refugiats sahrauís. 42 anys de resistència al desert, entre d'altres projectes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article