Els sindicats de l'educació concertada i la patronal aproven el nou conveni del sector

L'acord inclou increments salarials i algunes reivindicacions històriques en matèria de permisos


Els sindicats i la patronal del sector de l'educació concertada han signat aquest divendres l'XI Conveni de l'Ensenyament Concertat que preveu increments salarials, per al personal docent no concertat, de l'1,95% als docents i un 2% al PAS, També preveu l'increment previst a la funció pública del personal concertat i 25 euros lineals més un 1,95% al personal tècnic d'educació.

El text, que empara 27.000 treballadors a Catalunya, també preveu l'extinció definitiva del Premi de Fidelitat a canvi d'una compensació econòmica per a tot el personal docent i titulat no docent amb un mínim de deu anys d'antiguitat. En la renovació del conveni també s'ha tingut en compte algunes reivindicacions històriques del sector en matèria de permisos i millores socials.

En aquest sentit, i per a les treballadores amb lactància d'un fill menor de nou mesos, s'hi inclou el dret d'acumular 20 dies laborables a gaudir immediatament després de la finalització del permís de maternitat i les vacances.

El permís en cas de matrimoni incorpora les parelles de fet constituïdes legalment i també els tres dies per naixement de fills, defunció o malalties greus passen a ser considerats laborables. Els treballadors de l'escola concertada també gaudiran a partir d'ara d'un pagament de dietes per sortides i colònies amb 25 euros per sortida i 75 com a mínim si hi ha pernoctació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article