La Marató assoleix la xifra rècord de 10,7 milions d'euros per a la recerca contra el càncer

La recepció de donacions resta oberta fins el 31 de març del 2019


La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha superat els deu milions i mig d'euros en donacions per a la sensibilització i la recerca biomèdica del càncer. Després de vint hores d'emissió, a les 1.45 hores el marcador sumava 10.715.430 euros que es destinaran a la investigació contra aquesta malaltia que afecta a un de cada dos homes i una de cada tres dones.

És el rècord de recaptació, que fins ara estava situat en els 10 milions del 2012. Sota el lema “La investigació dona vida”, el programa de TV3 conduït per Ramon Gener i Gemma Nierga ha començat a les deu del matí i durant l'emissió han passat pel plató de la televisió catalana unes 380 persones, entre elles una vintena de testimonis i 26 metges i investigadors.

Les connexions en directe amb les activitats arreu de Catalunya, els reportatges i les actuacions musicals han repetit enguany com a eixos fonamentals del programa solidari. El programa s’ha desplaçat en nombroses ocasions fins a les quatre seus telefòniques (la Fira de Barcelona, el Palau de Congressos de Girona, la Universitat de Lleida i el Port de Tarragona), que compten amb 3.400 voluntaris.

A més de desenes de testimonis, han participat en la Marató cares conegudes dels mitjans i del món de la cultura com Helena Garcia Melero, Lídia Heredia, Xavier Graset, Marc Ribas, Quim Masferrer, Eloi Vila, Llucià Ferrer, Samantha Vall, Jordi Basté, Toni Cruanyes, Laura Rosel, Òscar Dalmau, el Màgic Andreu, Roger de Gràcia, Peyu, Jair Domínguez o Joan Manuel Serrat, que ha patit tres càncers.

Els Pastorets Rock han repetit com a banda del programa, que també ha comptat amb la interpretació dels temes del disc del programa. Elena Gadel, Buhos, Doctor Prats o Alfred, entre d'altres, han ofert també actuacions musicals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article