Desarticulada una organització que hauria portat il·legalment 600 immigrants des del Marroc a Catalunya i el País Basc

Cada persona pagava un mínim de 2.500 euros abans d'iniciar la travessia


La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic irregular de persones des de la zona de Larraix del Marroc fins a Espanya per via marítima, que posteriorment es desplaçaven “normalment” a Catalunya i el País Basc.

L'operació ‘Pocari’ s'ha tancant amb les detencions dels líders de la banda que hauria portat unes 600 persones a Espanya després de fer registres a Cadis, Màlaga, Múrcia i Palma de Mallorca. L'organització desarticulada funcionava com una agència de viatges que oferia la recepció a la costa i el trasllat a pisos francs en vehicles. Durant el desenvolupament de l'operatiu s'han rescatat 60 immigrants, entre els que hi ha dones i nens.

L'operació ‘Pocari’ es va iniciar quan la Guàrdia Civil de Cadis va detectar que al poble de San Fernando es podria haver establert una xarxa que proporcionaria cobertura logística a les màfies que es dediquen al tràfic de persones des del Marroc.

La publicitat de l'organització mostrava que hi havia un alt nivell de vida als països europeus, exagerant les mesures d'acollida, així com uns suposats beneficis econòmics que rebrien.

Amb les detencions d'aquesta operació tutelada pel Jutjat número 2 de Barbate, el 2018 la Guàrdia Civil ha dut a terme 136 detencions de persones relacionades amb aquest tipus de delicte, el 40% a la província de Cadis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article