SATSE acusa les administracions de no donar una “solució efectiva” a les agressions a infermeres

L'organització lamenta que els atacs físics o verbals es continuen produint, malgrat que els polítics reafirmen la “voluntat” de resoldre'ls


El sindicat d'infermeria SATSE acusa tant el Ministeri de Sanitat com les conselleries de Salut de les comunitats autònomes de tenir “una escassa capacitat d'avanç per donar una solució efectiva al greu problema de les agressions a professionals sanitaris, que afecta especialment les infermeres i infermers”.

Després de l'última reunió de l'Àmbit de Negociació, SATSE lamenta que el ministeri i les conselleries continuen treballant en la recopilació de dades per obtenir una “radiografia real” del problema de les agressions als professionals, perquè “hauria d'haver-se fet fa ja molt de temps”.

“Any rere any, reunió rere reunió, els diferents responsables públics sanitaris ens reafirmen la voluntat de solucionar aquest problema però la realitat demostra que es continuen succeint els lamentables episodis de violència física o verbal cap a les infermeres i infermers, tant en el centre sanitari on treballen com en els domicilis particulars quan fan una visita”, denuncia l'organització sindical en un comunicat.

SATSE també es queixa que es recopilin les dades entre administracions però sense comptar amb les organitzacions sindicals. Segons SATSE, el ministeri vol convocar una reunió el proper mes de gener per tractar aquest tema amb profunditat.

Entre altres qüestions, el sindicat també reclama al Ministeri de Sanitat abordar en una reunió monogràfica, que podria tenir lloc el febrer, el procés del concurs-oposició (OPE) d'estabilització i que se n'aclareixin aspectes importants, com per exemple el nombre de places que es convocaran.

Quant al desenvolupament de les especialitats d'Infermeria, SATSE proposa promoure un acord en la Comissió Nacional de Recurs Humans, perquè se'n planifiqui el desenvolupament progressiu amb criteris harmònics i homogenis a tot l'Estat que en permetin una implantació real.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article