Els lloguers que es firmin a partir d’ara tindran una durada de cinc anys

La nova normativa permetrà també una pròrroga de tres anys, i no de tan sols un any com fins ara


Els lloguers que es firmin a partir d’ara tindran una durada mínima de cinc anys, i set si l’arrendador és una persona jurídica. Així ho contempla la nova normativa que ha entrat en vigor aquest dimecres i que amplia els tres anys de termini mínim legal del contracte que fins ara eren habituals.

El reial decret també inclou que, un cop hagi finalitzat el contracte de lloguer, hi pugui haver una pròrroga per tres anys més. Fins ara, aquesta ampliació només podia ser d’un any més. La mesura, però, depèn de que l’arrendador o l’arrendatari no manifestin la seva voluntat de no renovar-lo.

A més, la iniciativa del govern espanyol, pactada amb Podem, ha de permetre qualsevol tipus de garantia addicional, fins i tot l’aval bancari, ja que es consideren clàusules abusives. Les despeses de la gestió immobiliària i la formalització del contracte aniran a càrrec de l’arrendador, sempre que sigui una persona jurídica, amb l’excepció d’aquelles despeses en què s’hagi incorregut per iniciativa directa de l’arrendatari.

Alhora, la nova llei permet tancar acords entre el propietari i el llogater per a la millora de l’habitatge mentre duri el contracte i, per tant, no s’haurà d’espera a què finalitzi, com ocorria fins ara. La normativa, però, no contempla mesures per regular els preus del lloguer, tot i que era un compromís que Sánchez havia negociat amb Podem.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article