Un grup de menors estrangers viu a Montjuïc en un campament

L'Ajuntament de Barcelona assegura que ha avisat la DGAIA, que afirma que el Govern sempre actua quan rep la informació


Un grup de menors estrangers viu a Montjuïc en un campament que s'han muntat ells mateixos amb mantes i matalassos. Segons ha publicat ‘El Periódico’, hi ha vuit joves entre 12 i 17 anys, tots ells d'origen marroquí. Segons explica el diari, els joves asseguren que no roben, però les entitats socials i els veïns diuen el contrari. En total hi ha una vintena de joves desatesos.

Alguns dormen a Montjuïc, altres en pisos ocupats al Poble-sec o al monestir de Sant Pau del Camp. Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han assegurat que el consistori ha avisat la DGAIA i els Mossos d'Esquadra de forma “clara i reiterada”. Des del Govern remarquen que la feina de detecció dels menors l'ha de fer l'ajuntament i, si en troba, informar la DGAIA. Quan això passa, continuen, la direcció general actua.

La Fundació Sant Pere Claver, que treballa amb aquests menors, ha indicat al diari que molts d'aquests menors van ben vestits, i per això sospita que algú se n'aprofita. Fins i tot temen que algú els estigui prostituint o quedant-se part de les coses que roben.

Fonts de la DGAIA han remarcat que alguns menors que estan en centres de protecció decideixen marxar, ja que no són instal·lacions tancades i el treball es basa sempre en el compromís entre el jove i l'educador.

En aquest sentit, asseguren que estan treballant amb l'Ajuntament de Barcelona per apropar-se a alguns nois que viuen al carrer, però admeten que és difícil poder restablir un contacte inicial i aconseguir que vulguin ingressar en un centre. Les mateixes fonts subratllen que estan analitzant amb l'Ajuntament com millorar aquest servei d'intervenció al carrer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article