Entitats de persones amb discapacitat es queixen del model de bicicletes de L’Hospitalet de Llobregat

Els veïns alerten que ni l’ajuntament ni l’empresa Mobike garanteixen l’accessibilitat i que el servei és un “perill i un autèntic desordre”


Entitats de persones amb discapacitat es queixen del model de bicicletes de L’Hospitalet de Llobregat. Les bicicletes de la prova pilot que el consistori va pactar per un any amb l’empresa Mobike ocupen l’espai públic en un “autèntic desordre”, perquè es permet aparcar sense necessitat d’aparcar adequadament el vehicle. Els veïns alerten que ni l’ajuntament ni l’empresa Mobike garanteixen l’accessibilitat i que el servei és un “perill i un autèntic desordre”

“La vulneració del dret a l’accessibilitat i l’ús públic està sent greument vulnerat les darreres setmanes”, alerten les desenes d’entitats que s’han organitzat per denunciar “la inacció de l’ajuntament”. “Des del mes de setembre un negoci empresarial de bicicletes està generant un impacte sobre les persones amb discapacitat i també inconvenients a la resta de veïns”, alerten en un manifest.

Asseguren les entitats que les fotografies que demostren com les bicicletes ocupen sense cap ordre el carrer les han enviat al consistori, però consideren que han passat ja massa mesos sense que l’Ajuntament hagi pres cap mesura o determinar alguna actuació.

Recorden que una ocupació de l’espai públic d’aquesta mena “és una infracció greu”, perquè incompleix les exigències d’accessibilitat, tal com recullen diverses guies d’autodefensa dels drets de les persones amb diversitat funcional. “Els veïns han estat testimoni i han fet públiques centenars de fotografies que demostren l’incompliment reiterat de l’ordenança municipal”, denuncien les entitats.

Per això, reclamen “la retirada immediata” del servei de bicicletes que està suposant “un empitjorament de l’accessibilitat” a la ciutat. També exigeixen que la Guàrdia Urbana denunciï els aparcaments mal fets i que no es privatitzi l’espai públic dels vianants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article