L'Open Arms rep permís per desembarcar a Algesires més de 300 persones provinents de Líbia

Líbia, Itàlia, França i Tunísia no responen a la petició de desembarcament i Malta la denega


L'Open Arms té autorització de Salvament Marítim de l'Estat per desembarcar en un port espanyol els més de 300 immigrants que ha rescatat en aigües líbies, segons han explicat fonts de Moncloa. L'organització ha confirmat a l'ACN que atracarà al port d'Algesires. El vaixell va contactar inicialment amb Líbia, Itàlia, França, Tunísia i Malta, els països més propers. Els primers quatre no van respondre a la seva petició de desembarcament, mentre que Malta la va denegar directament.

És per això que Open Arms va recórrer a Espanya, que ha donat permís perquè es desplaci cap a les seves aigües davant la negativa o la falta de resposta. L'altre nau de l'ONG, l'Astral, ha sortit aquest dissabte de Badalona per portar-los menjar i aprovisionament per al viatge.

El cap de la missió de Open Arms, Gerard Canals, ha explicat que estan navegant “rumb nord”, que la seva intenció és “buscar els ports de desembarcament pròxims” i que han intentat sense èxit “Malta, Itàlia i Grècia”. “Espanya és una opció però està a 4 o 5 dies de viatge depenent del port de destinació i de les condicions en què haguem de navegar”, ha detallat tot subratllant que cada dia que estan “a la mar suposa un risc per les persones” que porten a bord. 

Canals afirma que les “condicions meteorològiques són relativament bones, però s’espera que empitjorin”. Tot i que la majoria de tripulació “està bé”, hi ha una persona que “és possible” que hagi de ser evacuada”. “Ja està sol·licitada la seva evacuació mèdica, veurem si la podem fer a Malta o a Itàlia”, ha dit tot afegint que espera que sigui “com més aviat millor”. 

Un jove, evacuat d’urgència després d’una pallissa

En aquest vaixell, ha estat evacuat d’urgència un menor de 14 anys. El jove, provinent de Somàlia, va ser apallissat a Líbia i patia una infecció greu. L’ONG catalana va sol·licitar a Itàlia la seva evacuació per tal que el traslladessin al centre hospitalari més pròxim. La matinada de dissabte una llanxa ràpida de la guàrdia costanera italiana l’ha portat fins a l’illa de Lampedusa. Unes hores abans també s’havia evacuat una mare i el seu fill acabat de nèixer en helicòpter dels guardacostes maltesos. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article