Les entitats de persones amb discapacitat, preocupades per la manca de suport als CET en la pujada del salari mínim

Dincat recorda que l'Estat només va donar a Catalunya el 40% dels 120 milions per a la integració laboral


Les entitats de persones amb discapacitat estan preocupades per la manca de suport als CET en la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) Així ho explica en un comunicat Dincat, la federació que aplega gran part de les organitzacions del sector. Tot i que celebren l’augment del SMI en un 22%, que consideren “un avenç social molt positiu”, alerten que no va acompanyat de mesures que donin garanties a la viabilitat dels CET. 

“Creiem que és una mesura necessària com a país i que millorarà les condicions salarials de moltes persones amb discapacitat intel·lectual. Alhora, alertem dels greus riscos que pot tenir per al manteniment dels llocs de treball existents als Centres Especials de Treball, sense ànim de lucre, si les administracions no destinen més recursos a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat amb especials dificultats”, afirma la federació.

Per això, el Dincat urgeix al govern espanyol, que és qui té les competències sobre els CET, que “assumeixi la seva responsabilitat i faci arribar el finançament necessari a Catalunya”. Segons expliquen l’entitat i el Govern català, l’any 2018 només va fer arribar aproximadament 40% dels 120 milions d’euros necessaris per atendre les necessitats dels CET.

Així mateix, demanem a la Generalitat que vetlli per l’atenció als centres especials de treball d’especials dificultats, “que són els únics que generen i mantenen ocupació per a les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya”. Dincat recorda que la llei reconeix com a persones amb discapacitat amb especials dificultats a les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat derivada de salut mental o paràlisi cerebral amb un grau de discapacitat a partir del 33%, i a les persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau superior al 65%.

“Les persones amb discapacitat intel·lectual són un dels col·lectius que més pateix la precarietat laboral i qualsevol augment salarial és positiu. Cal recordar que actualment moltes persones segueixen sense poder dur a terme un projecte de vida independent per la manca de recursos econòmics”, afirma Rosa Cadenas, presidenta de Dincat. Però alerta que “es pot donar la paradoxa que una bona notícia s’acabi convertint en una molt mala notícia ja que, si no s’acompanya de recursos públics, pot acabar generant la pèrdua de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article