Arrenca el nou Festival de la Infància amb un 25% més d'espai i un 20% més d'activitats

L'esdeveniment ara es diu ‘La Ciutat dels Somnis’ i engloba més esport i professions per mostrar als nens opcions laborals


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat el tret de sortida aquest dijous a una nova edició del Festival de la Infància, que l'any passat ja va ser rebatejat amb el nom de ‘Ciutat dels Somnis’, i que s'allargarà des d'avui i fins el proper dilluns 31 de desembre. El festival creix en grandària –amplia la superfície en un 25%– i també en activitats, que enguany arriben a les 120, centrades en nens d'entre zero i 12 anys i els seus acompanyants.

Entre les activitats, en aquesta edició s'ha incrementat la presència d'estands de professions per ajudar les nenes i nens a triar què volen ser de grans. També hi ha més parades dedicades a l'esport, entre els quals els dels dos principals equips de la ciutat: el FC Barcelona i el RCD Espanyol.

Segons ha explicat l'organització, l'esdeveniment continuarà amb la línia conceptual iniciada l'any passat i construirà amb “materials reciclables” els Palaus número u i dos de la Fira de Montjuïc, i en dedicarà la Plaça de l'Univers a fer una “ciutat imaginària” perquè els més petits puguin conèixer professions d'àmbits diversos com la comunicació, la salut, l'educació, la restauració o la seguretat. En total, 15.000 metres quadrats dedicats als més de 25.000 visitants que l'organització espera que arribin entre aquest dijous i el proper dilluns, l'últim dia de l'any, a les 16 hores, quan es tancarà l'esdeveniment.

Durant la inauguració de La Ciutat dels Somnis, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut celebrar la “transformació” de l'antic Festival de la Infància, que ara troba “adaptat als valors del segle XXI”, a més de destacar la “desmercantilització” de l'esdeveniment. “Ara hi ha menys presència de marques comercials”, ha assenyalat, per afegir que “ha augmentat la pedagogia associada als valors actuals i a la ciutat”.

En aquest sentit, el director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, ha explicat que amb el nou concepte Ciutat dels Somnis volen mostrar als més petits que una ciutat “es fa entre tots”, i que s'ha de basar en els valors de “la sostenibilitat, la inclusió i la igualtat”. 

Entre els stands presents, hi ha el del director general de la fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), Oriol Torruella, que ha defensat la necessitat d'expandir la “cultura de la ciber-seguretat” als “nadius digitals”, que segons ell avui ja són infants d'un, dos o tres anys. Per a Torruella, els pares han de tenir un "paper primordial" per ensenyar “hàbits ciber-saludables” als seus fills, i que aquests puguin entrar al món de les tecnologies “d'una manera correcta”. 

Així, al festival també s'hi pot trobar l'stand de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), des del qual un dels monitors dels petits ha explicat que els ajuden a través de jocs, vídeos i preguntes a entendre la importància de la privadesa de la informació personal, sobretot amb la mirada posada a les xarxes socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article