Lleida garanteix que cap família vulnerable sigui desnonada sense una alternativa habitacional

El Ple aprova la contractació de quatre places en un establiment social per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills


El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat una moció de la Crida per Lleida-CUP amb la qual la Paeria es compromet a garantir, amb la coordinació de la Generalitat, si és necessari, que cap família en situació de vulnerabilitat acreditada pels serveis socials municipals pugui ser desnonada a la ciutat sense disposar d'una alternativa habitacional.

La moció ha prosperat amb el suport de tots els grups, exceptuant Ciutadans que s'ha abstingut en dos dels punts. El Ple corresponent al mes de desembre també ha donat llum verda a la contractació de quatre places en un establiment social adreçat a l'allotjament d'urgència per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills.

L'Ajuntament de Lleida ha assolit el compromís de garantir que cap família sense recursos, fet que quedi acreditat des dels serveis socials, pugui ser desnonada del seu habitatge sense comptar amb una alternativa habitacional. Així, la moció de la Crida-CUP amb les esmenes incorporades del PSC i d'ERC, fa que la Paeria es comprometi a suspendre els llançaments en habitatges de la seva propietat quan afectin a famílies vulnerables, amb el preceptiu informe dels serveis socials municipals. A més, el text insta l'Ajuntament de Lleida a demanar a la Generalitat que faci el mateix, en aquells immobles de la seva titularitat.

El regidor de la Crida-CUP, Pau Juvillà, ha exposat que en el tercer trimestre del 2018 han augmentat un 16% els llançaments a la demarcació de Lleida respecte al mateix període del 2018, un 78% dels quals per impagament del lloguer. En aquest sentit, ha ressaltat que entre gener i setembre se n'han registrat 416, dels quals 130 només entre juliol i setembre. També ha posat de relleu que durant en el que porten de desembre s'han comptabilitzat una vintena de llançaments a la ciutat de Lleida, tot i que en alguns casos, de moment, han quedat aturats.

254 informes per aturar llançaments en els darrers dos anys

La resta dels grups també han expressat la seva preocupació pel tema de l'habitatge que afecta a moltes famílies. La tinenta d'alcalde Montse Mínguez ha volgut deixar clar que la Paeria no desnona a famílies en situació de vulnerabilitat i que des de l'EMU únicament s'han iniciat quatre expedients des del 2015 davant de casos “d’abús flagrant”, però en cap cas a famílies sense recursos. Mínguez també ha explicat que els serveis socials de l'Ajuntament de Lleida han realitzat 254 informes en els darrers dos anys per parar desnonaments a la ciutat. El 2017 se'n van elaborar 113 i el 2018 la xifra ha estat de 141.

Quatre places per a dones víctimes de violència masclista i els seus fills

La Paeria també ha donat llum verda a la licitació del servei d'allotjament d'urgència per a dones que es troben en situació de violència masclista i els seus fills. En concret, el Ple ha aprovat els plecs de clàusules i de prescripcions tècniques per a la contractació de quatre places en un establiment social adreçat a l'allotjament d'urgència per a aquestes dones i els seus fills.

El contracte estableix que el servei comporta la necessitat d'oferir acollida i allotjament 24 hores tots els dies de l'any. La reserva d'allotjament diari és de quatre places i l'estimació anual és de 1.460. Aaques servei, qeu fins ara no exisitia, estableix un concurs amb una despesa de 67.320 euros per part de la Paeria, a més d'uns altres 12.500 que aportarà la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article