L’Ajuntament de Barcelona compra un bloc de 114 pisos per evitar l’expulsió de veïns

La majoria d’aquests pisos es destinaran a cobrir el dèficit de recursos de la Mesa d’Emergència social


L’Ajuntament de Barcelona ha tancat la compra d’un edifici de 114 pisos protegits situat al carrer Encuny, 7, al barri de la Marina del Prat Vermell, a l’entitat Proviure CZF Parc d’Habitatges, societat formada en un 50% pel BBVA i l’altre 50% pel CZF.

L’edifici del carrer Encuny té actualment 59 pisos buits, i la resta estan habitats en règim de lloguer.

D’aquests pisos que es troben buits, l’Ajuntament té intenció de destinar-ne una part important a cobrir les necessitats de la Mesa d’Emergències socials, atès que es troba amb una situació de dèficit de recursos residencials donat que la situació d’emergència residencial continua de manera sostinguda essent molt greu a la ciutat de Barcelona.

La Mesa d’Emergència social és un òrgan tècnic del Consorci de l’Habitatge de Barcelona que té com a funció principal valorar i prioritzar entre totes les sol·licituds rebudes de situacions d’emergència per la pèrdua de l’habitatge habitual.

Amb aquesta nova adquisició de l’edifici del carrer Encuny ja són 401 els pisos que l’Ajuntament ha incorporat al seu parc públic a través de la compra de finques senceres.

En total, s’han incorporat al parc públic de la ciutat per la via de l’adquisició 661 habitatges.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article