Els centres d'atenció primària unificaran el seu horari de funcionament fins a les vuit del vespre

Aquesta mesura permetrà millorar l’equitat territorial i la conciliació de la vida familiar i laboral del professionals

L'1 de gener començarà el desplegament d'aquesta mesura que fixa l’horari de finalització del funcionament dels centres d’atenció primària (CAP) i dels serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) a les vuit del vespre.

La mesura pretén afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral dels professionals que treballen als CAP i als ASSIR de Catalunya  i, alhora, busca garantir l’equitat territorial homogeneïtzant els horaris d’atenció ja que actualment el 73% dels CAP ja tanquen a les 20 hores i la resta a les nou del vespre.

El CatSalut, per mitjà dels gerents de cada Regió Sanitària, vetllarà per tal que les entitats proveïdores de serveis sanitaris de tot Catalunya portin a terme les actuacions necessàries per adequar-se al nou horari. Segons fonts del CatSalut “aquestes accions sempre tindran en compte el respecte a l’autonomia de gestió dels centres tot garantint la ciutadania rebi una atenció sanitària de qualitat i que disposi d’informació actualitzada”.

La unificació de l’horari es durà a terme de manera progressiva i ha d’estar plenament implantada el 31 de març de 2019.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article