Des de l'1 de gener les bicicletes ja no poden circular per la vorera a Barcelona

Les bicicletes podran continuar circulant per les voreres de més de 5 metres


A partir de l’1 de gener, els cicliestes només podran pujar a lavorera si té més de cinc metres. En cas d’incompliment, durant els primers dies, la Guàrdia Urbana avisarà als usuaris però no sancionarà, excepte les conductes més greus. Durant aquest període es reforçarà la campanya informativa i els informadors al carrer. Passat un breu temps d’adaptació, el mateix mes de gener s’iniciaran les denúncies.

La mesura arriba després que s’hagi dut a terme una àmplia renovació i extensió de la xarxa de carrils bici de la ciutat que suma més de 200 km d’infraestructura ciclista. Avui el 90% de la població ja disposa de vies ciclistes a menys de 300 m de casa seva.

Actualment, la mobilitat ciclista a la ciutat es pot fer sumant trames pedalables, entre carrils bici i vies pacificades (carrers 30 i plataformes úniques), el que suposa prop de mil quilòmetres d’alternatives de pas per la bici.

També es pot utilitzar qualsevol calçada, tenint en compte que l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles estableix que els vehicles privats a motor han de respectar la circulació dels ciclistes, fent els avançaments canviant de carril i deixant 1,5 metres de distància lateral i 3 metres de distància frontal, quan circulin per darrera.

A més, també es prohibeix qualsevol maniobra d’assetjament que impliqui fer servir el clàxon o intentar modificar la seva trajectòria, fet que podria posar en perill a l’usuari de la bici son ha informat Nuevatribuna en la seua versión en castellá

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article