Can Ruti, primer hospital d'Europa amb un dispositiu per curar la insuficiència cardíaca

L'hospital Germans Trias participa en un assaig clínic a nivell mundial per validar l'eficàcia de la nova teràpia


L'Institut del Cor de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) participa en un assaig clínic mundial per validar l'eficàcia d'una nova teràpia per reduir els símptomes i els ingressos de pacients amb insuficiència cardíaca severa. Es tracta de la implantació d'un dispositiu que connecta les dues aurícules i permet descarregar la pressió cardíaca. El dispositiu s'implanta als pacients a través d'un cateterisme i l'endemà de l'operació ja se'ls pot donar d'alta.

El passat mes de novembre, Can Ruti es va convertir en el primer hospital europeu on ja s'han implantat dos d'aquests dispositius, dels set que en total s'han implantat a la resta del món –dos més a Canadà, dos a EUA i un a Israel.

Aquest nou dispositiu està pensat per a pacients que pateixen un ofec important a causa de la seva insuficiència cardíaca malgrat haver rebut ja tots els medicaments disponibles, pel que es calcula que entre un 10% i un 20% dels pacients amb insuficiència cardíaca es poden veure beneficiats pel nou enginy. 

Segons els experts, alguns dels beneficis que aquest dispositiu proporcionarà són una recuperació de la capacitat cardíaca de forma immediata i de llarga durada, un augment en la capacitat de fer exercici, una reducció dels ingressos hospitalaris, una reducció de la mortalitat i un augment de la qualitat de vida dels pacients.

El director de l'Institut del Cor de l'Hospital Germans Trias, Tony Bayés, assegura que la insuficiència cardíaca "està adquirint xifres epidèmiques a Europa i a Espanya" degut a l'augment de l'esperança de vida i a la millora dels resultats en el tractament d'altres cardiopaties, com l'infart de miocardi.

Es calcula que a Europa hi ha uns 10 milions de persones amb insuficiència cardíaca, 150.000 a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article