L'Ajuntament de Barcelona convocarà 1.343 places d'oferta pública aquest any

El consistori reforçarà àrees com agents de la Guàrdia Urbana, mestres, educadors socials i psicòlegs


L'Ajuntament de Barcelona convocarà, durant el primer trimestre d'aquest any, 1.343 places d'oferta pública per reforçar serveis bàsics i consolidar la plantilla municipal i reduir-ne la temporalitat. Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, de les noves places previstes ja se'n convocaran 902 al mes de gener. 212 places seran per a treball social, educació social i psicologia; 81 per a arquitectes i enginyeria, i 300 d'auxiliar d'administració entre d'altres. La previsió és que aquest gruix de places del gener iniciï les proves a l'abril.

D’aquestes, 212 places aniran destinades a treball social, educació social i psicologia; 81 per a arquitectes i enginyeria, i 300 d'auxiliar d'administració entre d'altres. La previsió és que aquest gruix de places del gener iniciï les proves a l'abril. Al gener, també hi ha previsió de convocar subalterns i tècnics en Ciències, Art i Història, Arxivística, Pedagogia, Informació, Dret, Economia, Estadística, Organització, Informàtica i Biblioteconomia.

Durant el primer trimestre de l'any s'obriran la resta de places, com ara educació. Són 121 places de mestres amb la previsió de començar les proves al juny. També es convocaran llavors places per la Guàrdia Urbana, en concret, 300 per ser agent del cos. L'Ajuntament assegura que es cobriran així possibles jubilacions arran del decret estatal que avança als 59 anys l'edat de jubilació dels policies locals. I per “reforçar l'estructura operativa”, se'n convocaran 20 de comandaments superiors, dues d’intendent major, sis d’intendent i 12 d’inspector.

La convocatòria de les 1.343 places s'ha acordat amb els sindicats a la mesa general de negociació. I segons el consistori permet “fer un pas definitiu per estabilitzar i consolidar la plantilla municipal, restituir les vacants de les jubilacions i altres motius de baixa, recuperar les funcions estratègiques que van ser externalitzades en anteriors mandats i recuperar la dotació de recursos humans en àmbits essencials per a la ciutadania”.

L'Ajuntament assegura que la d'aquest trimestre del 2019 és la convocatòria “més important” dels últims 40 anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article