Dos hospitals catalans s'integren en un projecte europeu de telemedicina per tractar l'epilèpsia

L'aposta de l'Hospital del Mar i l'Hospital Clínic-Sant Joan de Déu de Barcelona permet discutir els casos amb experts de centres europeus


Les unitats d'epilèpsia de l'Hospital del Mar i de l'Hospital Clínic-Sant Joan de Déu de Barcelona, així com la de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, s'han integrat al projecte de telemedicina Clinical Patient Management System impulsat per la Comissió Europea dins les anomenades Xarxes Europees de Referència. Són les tres úniques unitats de tot l'estat que formen part d'aquesta xarxa.

La iniciativa permet als professionals mèdics consultar a experts europeus sobre el diagnòstic i tractament dels casos complexos que els arriben. Segons el director de la unitat d'epilèpsia de l'Hospital del mar, Rodrigo Rocamora és el ''sistema més avançat de telemedicina'' que existeix a Europa.

Segons Mar Carreño, de l'Hospital Clínic-Sant Joan de Déu, el sistema garanteix ''la confidencialitat'' de tots els pacients.

Els experts d'aquests tres hospitals, també exerceixen d'experts en aquesta xarxa de centres europeus, que alhora, han posat en marxa una segona plataforma de medicina per a la discussió de casos abans de sotmetre's a cirurgia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article