USTEC valora els canvis en les oposicions, però considera que “no són suficients” per millorar el procés

El sindicat lamenta que el nomenament dels funcionaris s'endarrereixi un curs sencer


El sindicat USTEC-STEs valora positivament que els exàmens d'oposició comencin a partir d'aquest any per la defensa de la programació didàctica perquè reconeix que beneficia els professors amb més experiència com a interins. Tot i això, el sindicat creu que s'hauria de consolidar el personal interí que ocupa una vacant amb una “doble via” d'accés a la funció pública, una opció que està prevista per situacions extraordinàries com l'actual, on hi ha un 40% d'interins i substituts en els centres educatius.

En un comunicat, USTEC demana que es pugui establir l'entrada amb un concurs de mèrits, un fet que s'ha donat en altres ocasions. Des del sindicat majoritari també lamenten que el nomenament del personal funcionari s'endarrereixi un curs i en culpen el decret de plantilles.

El sindicat ha recordat que va presentar el desembre passat una proposta d'acord d'estabilitat per a personal interí amb més de tres anys d'experiència, per afavorir el professorat que per la seva situació personal, el procés d'oposició és un “obstacle insalvable”.

La proposta no va ser acceptada i per això, USTEC va defensar poder canviar l'ordre de les proves. Des del sindicat també es critica que es mantingui el caràcter eliminatori de les diferents proves, ja que la fase memorística acaba sent una qüestió de sort en funció dels temes que surtin a cada candidat.

Pel que fa al nomenament dels funcionaris de carrera endarrerit un curs sencer, USTEC-STEs creu que amb els recursos i els tribunals “suficients” es podria acabar el procediment de selecció per fer els nomenaments en les destinacions definitives de les adjudicacions d'aquest estiu i nomenar el funcionariat en pràctiques que hagi estat seleccionat, com sempre, l'1 de setembre de 2019.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article