Entitats socials exigeixen una “acollida digna” per als migrants que arriben a Barcelona

Unes 25 persones viuen en un espai ocupat al barri del Poblenou pendents del seu desallotjament


Entitats socials han reclamat aquest dimarts a les administracions, especialment a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona, una “acollida digna” per a les persones migrades que arriben a la ciutat. Unes 25 persones viuen en un espai ocupat al Poblenou denominat Casa Àfrica, però estan pendents del seu desallotjament. De moment, ha quedat aturat temporalment.

“Exigim solucions d'habitatge i d'ocupació per a elles, però també que es garanteixi el dret a una acollida digna per a totes les persones que arriben. Volem una ciutat refugi, però no només en el títol”, apunta l'entitat Emergència Frontera Sud i el grup de suport de Casa Àfrica en un comunicat.

Segons expliquen, la majoria de les persones que ara viuen a Casa Àfrica han arribant a Barcelona a través de la frontera sud d'Espanya, enviats en autobusos gestionats per la Creu Roja. A Barcelona se'ls comunica que no tenen places i queden al carrer. El 90% són sol·licitants d'asil que, després que se'ls negui una primera acollida, queden fora dels recursos previstos.

Les entitats afegeixen que les persones que viuen a Casa Àfrica hi són perquè l'opció que tenien era o el carrer o els albergs municipals amb tres i cinc mesos d'espera. “Quan les administracions no cobreixen les necessitats bàsiques dels seus ciutadans, l'autoorganització és l'única via”, han constatat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article