Afers Socials, sindicats i patronal acorden un full de ruta per enfortir l’atenció a la gent gran

El document es presentarà abans de l'estiu i concretarà els reptes per millorar el sistema d’atenció residencial i promoció de l'autonomia


Afers Socials, sindicats i patronal acorden un full de ruta per enfortir l’atenció a les persones amb dependència. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller Chakir el Homrani. El document, que es presentarà abans de l’estiu, concretarà els reptes i les actuacions per millorar el sistema d’atenció residencial i la promoció de l’autonomia personal, amb una planificació per als propers anys. 

“Cal fer una reflexió global sobre un sector tan sensible com és el de l’atenció a la gent gran”, ha destacat el conseller. El document acordat haurà d’incorporar una visió de conjunt de tots aquells aspectes que puguin millorar el serveis residencials i d'atenció diürna, tant pel que fa a l’atenció als usuaris com als professionals del sector.

A Catalunya avui hi ha 1,5 milions de persones de més de 65 anys i en els propers 35 anys aquesta xifra es duplicarà. Per això, tant els sindicats, com les entitats i la patronal, així com la conselleria, consideren que és un bon moment per acordar unes línies per guiar les polítiques per a les persones amb dependencia. És per això que El Homrani ha insistit en “la necessitat que tots els agents implicats es posin “d’acord i comparteixin objectius”.

El conseller ha anunciat també que els pressupostos que prepara el Govern per aquest any ja incorporen millores per al sector. En aquest sentit, ha fet referència al sistema de tarifes que contempla l’increment en el mòdul de Grau II, que tendirà a confluir cap al mòdul del Grau III, així com un augment important de les tarifes de centre de dia.

Així mateix el conseller ha recordat que existeix el compromís derivat de l'Acord de Govern, de revisar i millorar el sistema tarifari del sector de la dependència per contribuir a la millora de les condicions en la provisió de serveis a les persones grans. En el pacte, una reivindicació del sector, hi han participat 'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya, CC.OO, Consorci de Salut i Social de Catalunya, La Confederació, La Unió Catalana d’Hospitals, UGT i la Unió de Petites i Mitjanes Residències.

Aquestes vuit entitats ja van presentar fa dos anys al Departament el Manifest del sector d’atenció a la gent gran de Catalunya, que reclamava l’aportació de 300 milions d’euros per millorar les condicions laborals dels treballadors i les treballadores i augmentar les tarifes públiques, una demanda que no ha tingut recorregut per part de l’administració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article