628 projectes d'entitats, subvencionats amb la recaptació del 0,7% de l'IRPF

Afers Socials atorga més de 31 milions d’euros, la mateixa quantitat que el 2017


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha publicat la proposta provisional d'atorgament de subvencions a projectes socials a executar durant el 2019 amb càrrec al tram autonòmic de la recaptació del 07,% de l'IRPF. En total, s'han atorgat en aquesta convocatòria més de 31 milions d’euros, que donaran cobertura a 628 projectes de 146 entitats sol·licitants, la majoria federatives.

Aquests 31 milions és la quantitat que ha destinat l'Estat a Catalunya del fons procedent de recaptació del 0,7%, segons el departament, la mateixa que el 2017 tot i que el fons va augmentar en el conjunt de l'Estat 11 milions d’euros. Les entitats han sol·licitat un 60,5% més d'import respecte de l'anterior convocatòria.

La conselleria destaca que s'han prioritzat noves accions i activitats i qüestions emergents, com ara els joves migrants sense referents familiars i el sensellarisme. També s'han destinat fons a remunerar les tasques de coordinació, sol·licitud i posterior justificació dels projectes que duen a terme les federacions i entitats coordinadores, amb la finalitat de poder arribar al màxim de projectes i d'organitzacions.

També s'han ampliat les línies subvencionades, que passen de 36 a 38. Hi ha 34 tipus d'accions destinades als àmbits de protecció social, discapacitats, infància i adolescència, famílies, joventut, poble gitano, persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional, voluntariat, foment de la igualtat i una acció destinada a la gestió i coordinació d'entitats.

D'altra banda, hi ha quatre línies d'accions per finançar inversions. Així, s'han atorgat 7,7 milions d’euros a obres d'inversió i adequació d'establiments i equipaments perquè s'ha detectat aquesta necessitat, ja que el Departament no compta amb cap línia específica per a finançar obres d'inversió en les seves convocatòries.

L'import sol·licitat per part de les entitats en el conjunt de la convocatòria de 2018 ha estat de 102,5 milions d’euros, mentre que el 2017 va ser de 63,9 milions d’euros. Així, la demanda ha augmentat en un 60,5%. El Govern destaca que això demostra el grau de concurrència superior a quan la convocatòria era gestionada per l'Estat.

El termini d'al·legacions a la resolució provisional de la convocatòria acaba el 21 de gener, data a partir de la qual es procedirà a la publicació de la resolució definitiva per procedir al pagament dels importants a les entitats durant el mes de febrer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article