Barcelona impulsa el primer dentista municipal de l’Estat amb preus fins a un 40% inferiors als actuals

La proposta complementa el nou servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables i vol afavorir l’accés al dentista del conjunt de la ciutadania


L’Ajuntament de Barcelona crearà una iniciativa econòmica municipal de serveis d’odontologia oberts al públic. El nou servei de dentista municipal sorgeix amb el doble objectiu d’oferir a tota la ciutadania que ho demani un servei d’odontologia a uns preus ajustats als costos i, a la vegada, garantir la qualitat assistencial i les condicions laborals satisfactòries per als equips professionals.

L’última enquesta de Salut de Barcelona apunta que el percentatge de la ciutadania que hi ha anat durant l’últim any és només del 40,8%. Aquest percentatge es redueix molt entre les classes socials més desafavorides, tot i que són precisament les que presenten més necessitats d’obturacions dentals, per exemple.

El nou servei, que entraria en funcionament en un any, aproximadament, tindria capacitat per atendre unes 36.000 persones l’any amb uns preus que podrien ser fins a un 40% inferiors als preus actuals que hi ha a la ciutat de Barcelona.

La nova iniciativa municipal, la primera que es fa a l’Estat d’aquest tipus,és una ampliació del servei d’odontologia municipal gratuït per a persones en situació de vulnerabilitat que l’Ajuntament de Barcelona ja va posar en marxa l’estiu passat.

Segons previsions del pla de viabilitat de l’ajuntament, aquest servei podria arribar a atendre unes 36.000 persones l’any, 18.000 ja durant el primer exercici i amb només un centre en funcionament que disposi de vuit butaques amb una ocupació del 80% de l’horari laborable.

A més, cadascun dels centres comptaria amb un equip d’uns 23 professionals (4 odontòlegs, 9 auxiliars d’odontologia, 3 higienistes, 6 persones per treballar a la recepció i una coordinadora del centre) i una dimensió d’uns 200 metres quadrats degudament equipats.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article