L'Enquesta de Salut de Catalunya incorpora per primera vegada la identitat de gènere

Al llarg del primer semestre s’entrevistaran fins a 2.500 persones arreu del territori


Per primer cop, l'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2019  inclou, a més de la pregunta sobre el sexe biològic, una nova pregunta sobre la identitat de gènere, que ofereix tres opcions de resposta: home, dona i no binària. L’enquesta té en compte, doncs, totes aquelles persones amb identitats transgènere.

L’objectiu de la mostra és conèixer els determinants de la salut, la percepció sobre la pròpia salut, els hàbits i estils de vida de vida, i la utilització dels serveis sanitaris.

Al llarg del primer semestre s’entrevistaran fins a 2.500 persones de tot Catalunya, i, posteriorment, en una segona onada que s’allargarà fins al desembre de 2019, 2.500 més, totes elles, persones representatives de la població catalana no institucionalitzada.

La selecció de les persones entrevistades es fa de manera aleatòria a partir del Registre de població oficial facilitat per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Les persones seleccionades com a titular reben una carta que les informa dels objectius de l’enquesta, del seu caràcter oficial i de la necessitat de la seva col·laboració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article